Malzemesi:
500 gr. kuru börülce
2 adet soğan
1 çay kaşığı salça
1 çorba kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
bir buçuk çay bardağı zeytinyağı
iki buçuk bardak su.
Hazırlanışı:
Börülceler bir gün önceden suda bekletildikten sonra kaynatılır ve diğer malzemelerin ilave edilmesi için bekletilir. Ayrı bir tencerede zeytinyağı içerisinde ince kıyılmış soğan ve salça kavrulur. Kırmızı birber ve tuz ilave edilerek kaynatılan börülce tencerenin içine dökülür. 10-15 dk daha kaynatılan börülce ocaktan alınarak servis yapılır. daha çok kış aylarında yapılır.
500 gr. kuru börülce
2 adet soğan
1 çay kaşığı salça
1 çorba kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
bir buçuk çay bardağı zeytinyağı
iki buçuk bardak su.
Hazırlanışı:
Börülceler bir gün önceden suda bekletildikten sonra kaynatılır ve diğer malzemelerin ilave edilmesi için bekletilir. Ayrı bir tencerede zeytinyağı içerisinde ince kıyılmış soğan ve salça kavrulur. Kırmızı birber ve tuz ilave edilerek kaynatılan börülce tencerenin içine dökülür. 10-15 dk daha kaynatılan börülce ocaktan alınarak servis yapılır. daha çok kış aylarında yapılır.
lezzetler
0 yorum:
Yorum Gönder