4 Mayıs 2012 Cuma

Çine Usulü Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği Tarifi

. 4 Mayıs 2012 Cuma

Malzemesi:

500 gr. kuru börülce
2 adet soğan
1 çay kaşığı salça
1 çorba kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
bir buçuk çay bardağı zeytinyağı
iki buçuk bardak su.

Hazırlanışı:


Börülceler bir gün önceden suda bekletildikten sonra kaynatılır ve diğer malzemelerin ilave edilmesi için bekletilir. Ayrı bir tencerede zeytinyağı içerisinde ince kıyılmış soğan ve salça kavrulur. Kırmızı birber ve tuz ilave edilerek kaynatılan börülce tencerenin içine dökülür. 10-15 dk daha kaynatılan börülce ocaktan alınarak servis yapılır. daha çok kış aylarında yapılır. 



lezzetler
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...